Angkara ing Korea Lor

Angkara iku saiki ing macem-macem formulir ing Korea Lor, resmi dikenal minangka Rakyat Republik Demokratik Korea (DPRK)Akeh wong ing Korea Lor sing stricken karo mlarat lan minangka asil, asring dipeksa kanggo njupuk munggah ngukur nemen ing urutan kanggo urip. Sawetara defectors wis kacarita krungu gosip sing paten pinaten lan kanibalisme rife ing negara iki gosip page jumeneng sak Pailan Gedhe saka. Korea Institute National Unification Kertas Putih ing Hak asasi Manungsa ing Korea Lor dhaptar rolas umum executions antarane taun lan kanggo angkara saka paten pinaten. Rajapati korban klebu penyayang, a pasangan, melasi, lan administrator rumah sakit. Ing Korea Lor, sembarang wikan kritik saka negara kang politik pemimpin katon minangka pelanggaran kuburan. Bala uga dijupuk akeh banget traitorous prilaku uga kalebu nyoba kanggo uwal kanggo Korea Selatan, utawa mung praising sembarang aspek saka korea Kidul budaya. Nyebrang lor tapel wates menyang China utawa Rusia uga ilegal, nanging hukum iki kurang strictly tindakaken, amarga nomer gedhine saka Lor Koreans mimpin tengen tapel wates ing panelusuran saka employment. Kritik utawa larangan saka komunis prinsip, utawa idleness ing upholding prinsip iki, liyane politik serius angkara. Kategori iki saka offence kalebu apa-apa kang ngancam komunis sistem - contone, mlaku bisnis pribadi, utawa nyolong barang tetanèn kayata jagung, beras utawa kentang. A nomer cilik saka Amérika warga wis kebak ing Korea Lor kanggo miturut omongane uwong kadurjanan marang bangsa. Iki nyakup ilegal trespassing menyang negara utawa nampilake pratandha saka memungsuhan menyang negara. Loro reporters saka Amerika Serikat padha dihukum kanggo penal buruh sawise kang ketemu guilty saka kadurjanan marang bangsa. Padha dibebaske mengko taun kang padha, nalika Bill Clinton dibukak banjur-korea Lor pimpinan Kim Jong-il kanggo rembugan sing release. Ing April, Amérika operator demo Kenneth Bae, uga dikenal minangka Pae Ho Jun, iki dipuntudhuh saka ngrantam kanggo ngrusak pamaréntah korea Utara. Iku wis awit wis dirilis lan diijini kanggo bali menyang Amerika Serikat. Miturut hukum saka Korea Lor, kuwi tumindak punishable dening salah siji ukara urip ing pakunjaran, utawa pati. Prostitusi ing Korea Lor ilegal lan, miturut pamaréntah korea Lor, ora ana Nanging, pemerintah wis kacarita kanggo makaryakaken kira-kira, wanita, dikenal minangka Kippumjo, kanggo nyedhiyani layanan seksual pejabat dhuwur-peringkat. Ana uga nyebar manungsa perdagangan menungso ing negara wanita lan bocah-bocah wadon sing kerep didol ing luar negeri, biasane kanggo China, ngendi lagi subjected kanggo dipeksa prostitusi utawa dipeksa marriage.

Wong bisa lila pindhah menyang China, mung kanggo bakal diculik dening traffickers ing rawuh.

Korupsi ing Korea Lor punika nyebar lan akeh masalah ing negara.

Iku ditingkat metu saka negara ing Transparan International Persepsi Korupsi Indeks, disambungake karo Somalia lan Afghanistan, nggawe negara siji saka paling ngrusak' bangsa-bangsa ing Bumi'. Aturan ketat lan draconian punishments dileksanakake dening regime marang, contone, ngakses media manca, umum gapura pelataran kémah suci dening bribing polisi. Informasi ing kolega lan anggota kulawarga wis dadi kurang umum.